Brand på camping i Kolmården

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till måndagen kom larmet in om en brand på en camping i Sandviken på Kolmården. Totalt så har åtta campingstugor drabbats av branden. Varav fyra stugor brunnit ner.

Strax efter klockan 01 kom larmet om att det har brunnit i flera stugor på en campingplats i Kolmården. 

– Vi har läget under kontroll där och håller nu på att avveckla, säger Ulf Asplund, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten, strax efter klockan 02. 

– Det är fyra uthyrningsstugor med totalskada och ytterligare fyra stugor som är brännskadade.

Rubriceras som mordbrand

I nuläget rubricerar polisen händelsen som mordbrand.  

– Det finns ingen naturlig förklaring till att det skulle börja brinna. Spridningsrisken till närliggande byggnader och eftersom personer kan befinna sig i närheten av branden rubricerar vi det i nuläget som mordbrand, säger Dennis Johansson Strömberg presstalesperson på polisregion Öst.

I nuläget är brandområdet avspärrat. Polisen väntar på att brandplatsen ska svalna för att kunna genomföra en kriminalteknisk undersökning.

Inga personskador rapporterade

Inga personskador har rapporterats, och enligt räddningstjänsten verkar inte någon av stugorna ha varit uthyrda. 

Under natten har det även brunnit i ett hus omkring nio kilometer därifrån. Även där har räddningstjänsten läget under kontroll. 

-Det är en fristående byggnad, en mindre byggnad något slag, säger Asplund. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.