Torsten Angervåg, chefsåklagare i Norrköping.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Tobias Holmqvist/SVT

Chefsåklagaren om branden: ”Kriminalteknikerna ramlade över ett parti narkotika”

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagsmorgonen häktades den 21-årige man som befann sig i lägenheten på Luntgatan i Norrköping när branden bröt ut.

21-åringen erkände sig skyldig till misstankarna om grovt narkotikabrott men motsatte sig häktningen ”av principiella skäl”.

– Det gjordes alltså ett beslag i samband med den kriminaltekniska undersökningen som inledningsvis avsåg branden och explosionen. Då, mer eller mindre så att säga, ramlade kriminalteknikerna över ett parti narkotika, säger Torsten Angervåg, chefsåklagare vid Norrköpings åklagarkammare.

21-åringen är hemmahörande i Malmö och har enligt åklagaren inte befunnit sig i Norrköping någon längre tid. Det ska också röra sig om olika sorters narkotika som teknikerna hittade.

Lägenhetsbranden i Norrköping

Hur kommer det sig att knarket inte brann upp?

– Narkotikan låg i en del av lägenheten som inte drabbades så hårt av branden.

Är branden utredd och klar nu?

– Det är inte klart än, men brandteknikerna och kriminalteknikerna har jobbat i ett oerhört imponerande högt tempo och kommit väldigt långt trots att det är en komplex utredningsfråga, säger Torsten Angervåg.

Se och hör mer i videoklippet här ovanför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lägenhetsbranden i Norrköping

Mer i ämnet