Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Frida Boklund, regionchef på Företagarna i Östergötland, förklara varför de just nu tycker det vore dåligt att införa förkortad arbetstid i klippet. Foto: Pressbild

Därför är Företagarna emot förkortad arbetstid: ”Inte relevant”

Publicerad

Intresseorganisationen Företagarna i Östergötland tycker inte det är en bra idé att införa förkortad arbetstid på arbetsmarknaden, vilket vissa politiska partier och fackförbund i Sverige till och med vill lagstifta om.

År 1973 infördes 40-timmarsveckan på den svenska arbetsmarknaden. Nu, över 50 år senare, har frågan om att förkorta svenskarnas arbetstid väckts igen på flera håll. Vissa partier och flera fackförbund vill lagstifta på ett eller annat sätt för att förkorta arbetstiden.

– Egentligen så är vi inte emot förkortad arbetstid. Det kommer komma många nya tekniska lösningar och i framtiden kanske det innebär att man inte behöver jobba så mycket. Men just nu är det inte relevant för våra medlemmar, säger Frida Boklund, regionchef på Företagarna i Östergötland.

Hör henne förklara varför Företagarna tycker det just nu vore dåligt att införa förkortad arbetstid i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.