Två personer står framför en vägg med vertikala ränder. Den ena bär en ljusgrå tröja och den andra en svart kavaj. I bakgrunden syns en träpanel och ett fönster som släpper in naturligt ljus.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Undersköterskorna Karin Eriksson och Veronica Manner berättar mer om känslorna kring uppsägningsbeskedet. Foto: Christian Zetterdahl/SVT

De oroas över vården efter massuppsägningen

Publicerad

Region Östergötlands dåliga ekonomi har lett till kraftiga nedskärningar och i veckan gavs besked till de 235 anställda som sägs upp.

Med anledning av vårdkrisen tog Socialdemokraterna tillfället i akt och partiledare Magdalena Andersson (S) och riksdagsledamot Lena Hallengren (S) besökte Vrinnevisjukhuset i Norrköping under torsdagen.

De fick en rundvandring på geriatriska akutvårdsavdelningen, som berörs av uppsägningarna.

Vårdkrisen i Östergötland

Personal uttryckte sin oro över hur vårdkvaliteten kommer att påverkas när så många tjänster försvinner.

– I måndags kom uppsägningsbeskedet, vilket inte känns kul, säger Therese, undersköterska på geriatriska akutvårdsavdelningen (GAVA).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vårdkrisen i Östergötland

Mer i ämnet