Diakonen om dödsolyckan: ”Det viktigaste är att våga stå kvar när det är jobbigt”

Uppdaterad
Publicerad

Svenska kyrkan bistår med stöd och närhet efter den allvarliga dödsolycka som inträffade under måndagen och som kostade en 15-årig pojke livet. Under dagen har Caroline Hoffmann, diakon S:t Johannes församling, varit på skolan där flera av de inblandade pojkarna gått.

Fyra av de inblandade pojkarna gick på Klingsborgsskolan och där har bland annat Svenska kyrkan idag mött upp eleverna för stöd.

– Vi har varit på plats för att finnas för ungdomarna. De är naturligtvis ledsna, upprörda och undrar varför saker och ting sker och varför människor dör. Men framförallt söker ungdomar tröst hos ungdomar, säger Caroline Hoffmann, diakon.

Ger tröst och samtal

Sju personer i 15-årsåldern hittades skadade efter den allvarliga trafikolyckan som inträffade vid campingvägen i Norrköping. Senare på kvällen bekräftade polisen att en av de unga männen avlidit av sina skador. Samtliga sju som färdades i bilen fördes med ambulans till sjukhus.

S:t Johanneskyrkan i Norrköping är öppen fram till klockan 16:30 och bemannas av människor som kan ge tröst och samtalsstöd. Under kvällen kommer det även vara en manifestation i Frinavet klockan 18:00.

Två har fått lämna sjukhus

– Där kommer vi från Svenska kyrkan också finnas på plats med personal, säger Carina Hoffmann.

Enligt en bulletin från Region Östergötland vid lunchtid på tisdagen vårdas en av pojkarna med svåra skador på intensivvårdsavdelningen på Universitetssjukhuset i Linköping. Ytterligare två av 15-åringarna som fördes till Universitetssjukhuset skadades lindrigt och har fått lämna sjukhuset.

Vad det gäller skadeläget på de tre som vårdas på Vrinnevisjukhuset finns i nuläget ingen ny information.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.