Foto: Roger Nilsson

E4 stängdes av – lastbilsbrand utanför Linköping

Uppdaterad
Publicerad

En lastbilstrailer lastad med åtta stycken personbilar (så kallade hybridbilar) började brinna på E4 i höjd med Vikingstad väster om Linköping vid klockan 06:30 på fredagsmorgonen.

Räddningstjänsten stängde av E4 i norrgående, medan ett körfält i södergående fick vara öppet med reducerad hastighet. Trafiken leddes om via vägarna 638, 636 och 34 mot Linköping Västra.

Vid klockan 09.30 meddelade räddningstjänsten att bilarna höll på att lastas av från lastbilstrailern. Detta för att man ska kunna sätta på nya däck på trailern och köra den från olycksplatsen.

Linköping

– Vi är kvar på plats för att det är elbilar som är drabbade, och det är lite osäkert med släckning av sådana bilar när det är litiumbatterier, säger Mikael Kalered, inre befäl på Räddningstjänsten Östra Götaland.

Vid klockan 11.15 lämnade räddningstjänsten olycksplatsen.

Enligt Trafikverkets prognos beräknades bärgningsarbetet pågå till klockan 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Linköping

Mer i ämnet