Pojke i 15-årsåldern död efter allvarlig trafikolycka på camping i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Sju pojkar i 15-årsåldern hittades skadade inne på campingområdet i Himmelstalund i Norrköping efter en allvarlig singelolycka på måndagen. En av pojkarna har avlidit.

– De är hemmahörande i Norrköping mer eller mindre allihop, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson.

Det var vid 15:20 på måndagen som larmet kom in till SOS Alarm om en explosion. Det visade sig vara en mycket allvarlig trafikolycka där en personbil kört in i ett träd och lagt sig på taket på en väg inne på campingområdet.

Samtliga sju pojkar fördes till sjukhus med ambulans. Enligt Region Östergötland har tre av dem lindriga skador medan tre har allvarliga skador och vårdas på intensivvårdsavdelning.

Norrköping

En bekräftas död

Polisen bekräftar under måndagskvällen att en av pojkarna har dött. Hans anhöriga är underrättade.

Under måndagen träffade SVT Nyheter Öst en man som bott på campingen sedan några dagar tillbaka. Han var först på plats efter olyckan.

– Jag satt bara 7-8 meter innanför staket till gatan när en kraftig smäll hördes. Bilen hade kört rakt in i trädet och vält upp och ner.

Några av personerna var allvarligt skadade. Det var hemskt att se, säger han.

Bilen var stulen

Polisen ska nu utreda olyckan, även om pojken som körde är under 15 och därför inte straffmyndig. Bilen bärgades under måndagskvällen och togs i beslag av polisen för att avgöra om bilens skick kan förklara olyckan.

Polisen har också startat en förundersökning om tillgrepp av fortskaffningsmedel.

– Bilen stals i Norrköping natten till idag, säger Björn Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet