Bild på ryttaren fredrik Spetz och hästen Flanagan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Att tävla i Aachen har varit ett mål länge för Fredrik Spetz. I videon berättar han mer inför tävlingarna och om hästen Flanagan. Foto: Matilda Wärlinge Andersson/SVT

Fredrik Spetz ersätter OS-medaljören Peder Fredricson i Aachen

Uppdaterad
Publicerad

Till veckan drar en av världens största hästtävlingar igång i Aachen i Tyskland. Fredrik Spetz som bor i Norsholm, Norrköping, kom nyss hem från Polen, men han och hästen Flanagan ska nu delta i den prestigefyllda hopptävlingen.

Efter att OS-medaljören Peder Fredricson skadat sig under en tävling, kommer Fredrik Spetz att åka med det svenska hopplandslaget till Nations Cup i Tyskland.

Tävlingen är en av de största i världen och att ersätta en OS-medaljör är lite nervöst.

-  Det är en stor bana som är känd för att ha väldigt stora hinder, det är klart att man funderade på om man är redo, säger Fredrik Spetz om hur tankarna gick när han fick reda på att han skulle åka med.

Hoppas kunna hålla formen

Hela laget består av fem ryttare, varav fyra kommer att tävla i lagtävlingen.

Lagtävlingen går av stapeln under torsdagen, men den första individuella tävlingen är redan på tisdag. Förutom den 13-åriga Flanagan kommer Fredrik Spetz att ha med sig två hästar till.

– Det gäller ju att mycket ska stämma, både jag och hästen måste vara i form, säger Fredrik Spetz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.