vd Ralph Axelson Foto: Patrik Widegren /SVT

Gotlandsbåten styr mot miljonförlust

Publicerad

För att kunna köra även nästa sommar behövs nya aktieägare och kring 30 miljoner kronor i nytt kapital.

Gotlandsbåten väntas visa upp en förlust på nio miljoner kronor. För att kunna köra även nästa sommar behövs nya aktieägare och kring 30 miljoner kronor i nytt kapital, rapporterar Sjöfartstidningen.

– Vi behöver pengarna för att kunna fortsätta. Men pengarna ska inte täcka några gamla kostnader utan användas i verksamheten framöver, säger vd Ralph Axelson.

Gotlandsbåten AB som startades av entreprenören Pigge Werkelin 2013, har under sommaren trafikerat sträckorna Nynäshamn-Visby och Västervik–Visby med bilfärjan HSC Express. Den har beskrivits som en utmanare till Destination Gotland, och konkurrensen mellan båtarna har lett till låga priser.

– Hur det ser ut nu vill jag inte gå in på, men i slutet av månaden måste vi komma fram till något, säger Ralph Axelson.

Gotlandsbåten gick med 22,4 miljoner i förlust för det senaste räkenskapsåret som redovisas på sajten Merinfo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.