Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt kommunen så ska de sammanlagda bassängvolymerna på 5 400 kubikmeter motsvara 18 000 badkar. I klippet får du hänga med projektledare Johan Larsson på en rundtur i det nya Tinnerbäcksbadet. Foto: August Askbom/SVT

Häng med in på en smygtitt i Linköpings nya simhall

Uppdaterad
Publicerad

Den som väntar på ett premiärdopp i Linköpings nya simhall får ge sig till tåls en tid till. Än är inte allt på plats men öppningen är inom räckhåll.

– Vi räknar med att öppna för allmänheten i vår, säger Johan Larsson, projektledare på Lejonfastigheter.

Den nya moderna simhallen blir hela 21 732 kvadratmeter till ytan.

– Det är först när man går in i omklädningsrummen som man förstår hur stor simhallen är, säger Johan Larsson, projektledare på Lejonfastigheter, som syftar på alla de dryga 1 000 skåp som ska fyllas av besökare.

Lika delar sporthall och äventyrsbad

I den gamla simhallen delades ytan mellan sport, äventyr och relax. Så kommer det även bli i den nya som bland annat kommer innehålla tre vattenrutschbanor, vågbassäng och strömmande kanaler.

Sporter som undervattenspolo och vattenpolo kommer kunna spelas samtidigt som man kan klättra på klättervägg och öva på hopp i hoppbasängen, berättar Johan Larsson.

Häng med projektledare Johan Larsson på en smygtitt inne i den nya simhallen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.