En grupp beväpnade poliser

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I en film som polska gränsbevakningen publicerat syns hur tungt beväpnad polis stormar en lägenhet och griper en man. Foto: polska polisen

Här grips gängkriminell av tungt beväpnad polsk polis

Publicerad

En gängkriminell svensk medborgare, med kopplingar till Norrköping, har gripits i Polen. I videon syns hur tungt beväpnad polsk gränspolis stormar en lägenhet med dragna vapen och griper en man.

– Personen kommer överlämnas till Sverige, säger åklagaren Karin Sandén.

Enligt polsk media är mannen i 20-årsåldern och enligt uppgifter till SVT har mannen kopplingar till det kriminella nätverket Foxtrot. Mannen greps av polsk polis i början av oktober efter att en europeisk arresteringsorder utfärdats, något som Norrköpings Tidningar var först med att berätta.

– Just nu pågår en process i Polen. Efter att han utlämnats kommer en ny häktningsförhandling hållas i Norrköpings tingsrätt och vidare förundersökning, säger åklagare Karin Sandén till SVT.

Koppling till Norrköping

Enligt källor till SVT är mannen uppvuxen i Norrköping och mannen var tidigare hemmahörande i Norrköpingsområdet. Flera våldsdåd och skjutningar som skett i Norrköping under det senaste året går att koppla till den mannen. Hans aktiva roll inom gängkriminaliteten har också påverkat flera olika beslut inom Norrköpings kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.