Två personer står i en korridor och håller ett blågult band i en invigningsceremoni. Till höger bild på en byggnad med stora fönster och en ingång, den plats som invigs.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här invigs de nya lokalerna av kommunalrådet Annika Krutzén (M) och socialtjänstministern Camilla Waltersson Grönvall (M). Följ med in i klippet. Foto: Martin Klevelid/SVT

Här invigs socialtjänstens nya lokaler i Skäggetorp: ”Äntligen”

Publicerad

Under fredagen invigde socialtjänsten i Linköping sina nya lokaler i stadsdelen Skäggetorp. De nya lokalerna är en del av kommunens satsning på tidiga förebyggande insatser.

– Äntligen, vi har jobbat med det här under en lång tid, säger social- och omsorgsnämndens ordförande Annika Krutzén (M).

Sedan två år tillbaka har socialtjänsten haft personal som arbetat i Skäggetorp. Med de nya ändamålsenliga lokalerna kommer nu ett 20-tal socialarbetare att arbeta i stadsdelen och de kommer även kunna ta emot bokade besök. Kommunen hoppas verksamheten i Skäggetorp ska leda till att fler vill ta emot hjälp från socialtjänsten.

På plats vid invigningen fanns också socialtjänstministern Camilla Waltersson Grönvall (M).

– Det här är en jätteviktig satsning som Linköping gör, säger hon.

Se de nya lokalerna i klippet och hör mer om vad kommunen hoppas socialtjänstens nya verksamhet i Skäggetorp ska leda till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.