Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ganga Roslin Bladh är en av 19 utställare som tillsammans bidragit till konstverket på torget i Ödeshög och konstrundan Runt Omberg. Foto: Hadeel Ibrahim

Här skapar konstnärerna ett gemensamt konstverk – ”Det är jättehärligt”

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen samlades flera utställare på Ödeshögs torg, med verk till samlingsutställningen under ena armen och var sin nymålad skylt till det gemensamma konstverket under den andra armen. Hör konstnärerna berätta och se vissa av konstverken.

Den årliga konstrundan Konst runt Omberg kommer att pågå under Kristi himmelsfärdshelgen, mellan den nionde och den tolfte maj.

Sedvanligt ställer de olika konstnärerna ett gemensamt konstverk på torget i Ödeshög. I år blev det en påle med skyltar som pekar mot olika hem för konst.

– Det betyder jättemycket för Ödeshögs kommun att ett sånt event händer. Vi vet att det kommer mycket folk när naturen är som vackrast nu, säger Ganga Roslin Bladh, en av utställarna.

Titta när det gemensamma konstverket sätts upp och få provsmak på konstverken i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.