• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Ida och Maja Willén står i en bokhandel, omgivna av bokhyllor fyllda med böcker. Ida bär en grå tröja och har ett rött plagg över armen, medan Maja har på sig en svart tröja med ett mönster. Bakgrunden visar ett ljust och välorganiserat utrymme med fler bokhyllor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pusslets mörka färger blev en utmaning men trots det är systrarna nöjda med tiden. Foto: Tindra Isaksson Gyllenfjell/SVT

Här vinner systrarna pusselmästerskapet i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

I helgen har pusselentusiaster samlats i Linköping för ett regionalt mästerskap i speed-puzzling. Med stort intresse och fullbokade platser lyckades systrarna Ida och Maja Willén ta hem segern i partävlingen.

Under helgen äger ett pusselmästerskap rum i Linköping, med både par- och individuella tävlingar. Enligt arrangören Johan Hagesund blev tävlingens 20 platser snabbt fullbokade.

– Vi är överväldigade av intresset och hade kunnat ha dubbelt så många deltagare, säger han.

Vid startsignalen avslöjas ett 500-bitars pussel, och det par som snabbast lägger pusslet vinner. Denna typ av tävling kallas speed-puzzling. Vinnarna får en gratis anmälan till Pussel-SM i Partille 2025.

Systrarna kammar hem vinsten

Systrarna Ida och Maja Willén tog hem segern i partävlingen under mästerskapet. Maja bor i Linköping medan Ida reste tre timmar med buss från Borås för att delta.

– Jag får ju närmare till SM, skattar Ida Willén.

Se när systrarna ta hem segern och vilken tid de fick i klippet ovan.

De har alltid tyckt att det är kul med att klura och lösa pussel. Men det är bara andra gången systrarna tävlar tillsammans. Första gången var under SM i våras, där de kom tvåa.

– Vi vill ha vår revansch, säger Maja Willén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.