Hör skådespelerskan Paula Schramm förklara Inga Lindström-filmernas popularitet. Foto: bild från hemsidan // SVT

Inga Lindström-sajt ska locka tyska turister till Sverige

Publicerad

Nu lanseras en ny sajt om tv-serien Inga Lindström som ska locka tyska turister till Östergötland och Sörmland.

Inga Lindström är en tv-serie med fristående filmer och har spelats in delar av Östergötland och Sörmland sen starten 2003.

Serien som sänds i Tyskland visar upp en romantisk bild av Sverige och har cirka 5-10 miljoner tittare per avsnitt.

Nu satsar turistorganisationerna i Linköping, Söderköping, Norrköping, Nyköping, Oxelösund, Trosa och Södertälje på ett nytt samarbete med en gemensam sajt om tv-serien.

– Vi ville göra något tillsammans eftersom det finns många tyskar som inspireras av den populära tv-serien. Den nya sajten riktar sig emot potentiella besökare där du kan få många tips för en resa i Inga Lindströms spår, säger Therése Eklöf, turism- och besöksnäringsstrateg i Söderköping.

Stort intresse för att resa hit

Med den nya sajten hoppas man nu få ännu fler tyska turister att hitta hit.

– Idag beräknas det ungefär 70 000 gästnätter per år av tyska turister som besöker området, så det finns ett stort intresse att resa hit, säger Therése Eklöf.

Den 76:e filmen som under förra sommaren spelades in i Norrköping handlar om en ung kvinna – spelad av Paula Schramm – som tar hand om sin far som är blind. En dag får hon ett brev där hon får veta att hon egentligen har en annan mamma och pappa.

Hör i klippet ovan när skådespelerskan Paula Schramm försöker förklara Inga Lindström-filmernas popularitet.

Vem är Inga Lindström?

Christiane Sadlo är en tysk manusförfattare och journalist, som ofta skriver under pseudonymen Inga Lindström.

Filmerna, som är 90 minuter långa och produceras för den tyska TV-kanalen ZDF, handlar oftast om kärlek i svensk herrgårdsmiljö.

källa: Wikipedia

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.