Kommunen aktiverar krisgrupp efter dödsolycka i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Efter gårdagens våldsamma singelolycka där en pojke i 15-årsåldern dog har Norrköpings kommun aktiverat sin krisgrupp. Skolan där eleven går håller öppet och under förmiddagen har ungdomar kommit för att lämna blommor.

Det var under måndagseftermiddagen som polisens larmades till Norrköpings camping. Sju personer i 15-års åldern hittades skadade på platsen, samtliga fördes till sjukhus med skador av olika grad. Senare under kvällen kunde polisen bekräfta att en av de skadade avlidit.

Den omkomne var elev på Klingsborgsskolan och med anledning av den tragiska olyckan arbetar skolan med att organisera krisstöd tillsammans med elevhälsan.

Norrköping

– Det är en otrolig sorglig händelse och våra tankar går till de drabbade, anhöriga och närstående. Vi vet att många elever och personal är ledsna och det är viktigt att vi gör vad vi kan för att möta och fånga upp tankar och känslor, säger Sofie Lindén, utbildningsdirektör.

Under tisdagen håller skolan öppet för elever som behöver mötas och få stöd och under förmiddagen har ungdomar lämnat blommor i skolans aula.

De inblandade eleverna kom från fyra olika skolor i Norrköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrköping

Mer i ämnet