En man i 18-årsåldern har skjutits ihjäl i Norrköping. Mannen hittades skadad utomhus i stadsdelen Marielund efter en skottlossning vid 16-tiden på onsdagen. Foto: Niklas Luks/TT

Kommunen sätter in trygghetsskapande åtgärder

Uppdaterad
Publicerad

Efter onsdagens dödskjutning i Norrköping förstärker kommunen sitt trygghetsskapande arbete. Det handlar om en lång rad insatser som sätts in.

-Vid sådana här händelser behöver vi alltid aktivera olika krisgrupper i kommunens verksamheter vilket enligt rutin sker med omedelbar verkan, säger Sophia Jarl (M), kommunstyrelsens ordförande.

Våldsdådet är det andra på kort i samma område och genom att sätta in insatser strävar kommunen efter att öka tryggheten för de boende i stadsdelen Marielund och övriga Norrköping.

– Det är hemskt det som inträffat och vi vet att det finns många oroliga boende i området där gårdagens våldsbrott inträffade, säger Kenny Olsson, områdespolis.

Ståuppa mord.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Man i övre tonåren död efter skottlossning i Norrköping Foto: Ulf Wigh / SVT

Insatser som sätts in

– Ökad polisnärvaro i aktuella områden

– Ökad närvaro av kommunväktarna i aktuella områden

– Socialkontorets uppsökande team kommer att öka sin närvaro i aktuella områden och kommer i närtid att träffa boende i Marielund och diskutera frågor kopplat till gängkriminalitet

– Kommunens krisstöd är aktiverat

– Trygghetspunkt hålls öppen i Hyresbostäders lokal på Bergslagsgatan 12. På plats finns representanter från polis, Svenska kyrkan, fastighetsägare och olika verksamheter i Norrköpings kommun.

Källa: Norrköpings kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Norrköping

Mer i ämnet