Branden i Boxholm släckt

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten har släckt branden i Boxholm. Brandplatsen bevakas nu för att se att branden inte blossar upp igen.

Räddningstjänsten har haft ett 20-tal personer på plats för att släcka branden i ett flerfamiljshus i centrala Boxholm.

Branden på Storgatan bröt ut vid sextiden i morse.  Samtliga boende i de sex lägenheterna i huset är evakuerade.

På väg att få kontroll

Tre av de sex lägenheterna i byggnaden drabbades och branden spred sig också till vinden. Räddningstjänsten har nu släckt branden Man kommer att bevaka fastigheten åtminstone till torsdag förmiddag för att se till att elden inte flammar upp igen.

Rökdykare har arbetat på varje plan i trevåningshuset med att riva tak och golv för att komma åt elden. Huset har byggts till i flera omgångar och har många vinklar och vrår där elden har kunnat sprida sig vidare.

Startade på soffbord

Räddningstjänsterna i Boxholm och Mjölby arbetade under förmiddagen med branden. Boxholms kommun har varit på plats för att ordna boende åt de drabbade i huset.

Branden startade vid ett bord bredvid en soffa i vardagsrummet. Den boende i lägenheten hade inte sovit i lägenheten under natten och ingen har kommit till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.