Avspärrningar i Linköping

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Trädgårdstorget i Linköping är avspärrat. Polis på plats säger till SVT:s reporter att det rör sig om ett misstänkt farligt föremål. Foto: Martin Klevelid/SVT

Misstänkta föremål på Trädgårdstorget och Slöjdgatan i Linköping var ofarliga

Uppdaterad
Publicerad

Med bara några minuters mellanrum hittades två misstänkt farliga föremål i Linköping under onsdagseftermiddagen. Enligt nationella bombskyddet var båda ofarliga.

– Det finns ingen misstanke om brott i något av ärendena, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Larmen om de misstänkta föremålen kom med bara några minuters mellanrum strax efter klockan 16 på onsdagen.

Det ena föremålet hittades vid en cykel i anslutning till Trädgårdstorget i centrala Linköping. Torget evakuerades och boende i området uppmanades att hålla sig inomhus.

– Människor leds bort från torget och nu utökas avspärrningarna, berättade Martin Klevelid, reporter SVT Nyheter Öst, som var på plats.

Under kvällen anlände nationella bombskyddet till Linköping. Efter att ha undersökt föremålet bedömdes det som ofarligt.

Nationella bombskyddet på plats vid Trädgårdstorget i Linköping för att undersöka ett misstänkt farligt föremål. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Ytterligare föremål

Polisen spärrade även av ett område på Slöjdgatan i Linköping sedan ytterligare ett misstänkt farligt föremål hade påträffats.

Under kvällen undersöktes även detta föremål av nationella bombskyddet som bedömde det som ofarligt.

Båda avspärrningarna vid torget och Slöjdgatan hävs och polis lämnar platsen.

Enligt polisen ska föremålet på torget varit en kartong med ofarligt innehåll. På Slöjdgatan ska det ha rört sig om en termos.

Polisen misstänker inget brott i samband med händelsen.

Polisen har spärrat av. Foto: Martin Klevelid/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.