Dykare vid Skogssjöns badplats i Mjölby

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när dykarna sökte av botten efter att armeringsjärn hittats vid badplatsen i Mjölby Foto: Tobias Wallin / SVT

Badplatsen Skogssjön i Mjölby öppnad igen efter det livsfarliga fyndet

Uppdaterad
Publicerad

I söndags fiskade en magnetfiskare upp ett vasst armeringsjärn i vattnet på Skogssjöns badplats i Mjölby kommun. Nu har dykare undersökt botten i sjön utan att hitta några farliga föremål och kommunen har därför öppnat badet igen.

Än så länge är det oklart hur armeringsjärnet har hamnat i vattnet, men eftersom det inte finns någon rimlig förklaring har händelsen polisanmälts.

– Det är ju livsfarligt. Det är ingen byggarbetsplats eller någonting där så att det är ju rent jäkelskap, säger Johan Forsgren på räddningstjänsten.

Dykare sattes in

Badplatsen hölls stängd tills kommunen kunde garantera säkerheten för badgästerna igen.

– Nu har dykare gjort en grundlig undersökning av botten utan att hitta något mer som kan vara farligt. Badplatsen är öppen för bad igen, skriver Mjölby kommun på sin hemsida.

Kommunen meddelar att även andra badplatser kommer att genomsökas av dykare under veckan så att en trygg badmiljö kan säkerställas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.