Man dog efter arbetsplatsolycka på Gotland – regionens utredning klar

Publicerad

I början av augusti inträffade en arbetsplatsolycka i Västerhejde på Gotland. En man som arbetade med avlopp för regionen avled efter sina skador. Nu vidtas flera åtgärder efter att en intern utredning blivit klar.

Det var den 5 augusti som en man i 30-årsåldern miste livet efter en arbetsplatsolycka när han arbetade med en spolbil i Västerhejde. Något som upptäcktes av en förbipasserande.

Region Gotland är nu färdiga med en internutredning efter dödsfallet på arbetsplatsen.

”Se vad vi kunnat göra annorlunda”

– Vi har kommit fram till att på den enhet som olyckan inträffade har det funnits en god säkerhetskultur, men när en sån här olycka inträffar finns alltid anledning att sitta ner och se vad vi kunnat göra annorlunda, säger tekniske direktören vid Region Gotland Patric Ramberg.

Vad kommer ni att ändra på?

– Vi kommer se över hur våra anställningsrutiner ser ut och hur vi arbetar med rapportering av incidenter, vi har ett system och får in material i en del lägen. Men vi behöver titta över hur det kan bli enklare att få in mer rapportering, det behöver vi jobba med, säger han.

Region Gotland kommer skicka sin utredning till Arbetsmiljöverket för att få deras syn.

– Det är inte otroligt att de kommer hitta ytterligare saker som de tycker vi ska jobba mer med, säger Patric Ramberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.