Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett stort område spärrades av vid resecentrum. Foto: Hadeel Ibrahim/SVT

Föremålet vid resecentrum i Linköping var ofarligt

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har under torsdagseftermiddagen undersökt ett misstänkt farligt föremål vid resecentrum i Linköping. Nationella bombskyddet har oskadliggjort föremålet, som visade sig vara ofarligt.

Det var strax innan klockan 16 på torsdagseftermiddagen som polisen larmades till resecentrum.

Enligt SVT:s reporter på plats hade polisen många patruller där och det rörde sig om stora avspärrningar. Det var flera personer som rörde sig runt avspärrningarna vars tåg eller buss blivit inställd. I övrigt var det lugnt på platsen.

Föremålet oskadliggjort

Vid 18.30-tiden anlände nationella bombskyddet för att undersöka föremålet. Strax efter klockan 19 meddelade polisen att föremålet har blivit oskadliggjort.

– Bombskyddet har varit framme och oskadliggjort föremålet. Vid närmare titt på objektet har man meddelat att det rör sig om ett ofarligt föremål, säger polisens presstalesperson Olle Älveroth.

Tågtrafiken stoppades

Till följd av insatsen har det varit stopp i tågtrafiken förbi Linköping. Detta påverkade bland annat tågsträckorna Stockholm C–Malmö C, Linköping–Gävle C och Östgötatrafikens pendel.

Vid 19.30-tiden hävdes trafikstoppet och kort därefter togs avspärrningarna bort.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Aida Dabo var på väg till Stockholm när tågtrafiken ställdes in efter att föremålet hittades vid resecentrum i Linköping. Foto: Hadeel Ibrahim/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.