Polisavspärrning vid en brottsplats där fyra poliser står och pratar vid en vägkorsning. En polisbil och flera andra fordon syns i bakgrunden, medan butikens fönster är belysta i natten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett stort område i centrala Norrköping spärrades av under torsdagskvällen efter en misstänkt skottlossning. Foto: Edina Foric

Skottlossning i Norrköping – en livshotande skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 18-årsåldern vårdas med livshotande skador efter en skottlossning centrala Norrköping. En person har gripits misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.

Larmet kom vid 19.40-tiden på torsdagskvällen. En person hittades allvarligt skadad i stadsdelen Berget och fördes till sjukhus med ambulans, skriver polisen på sin hemsida.

– Exakt vad som inträffat vet vi inte i nuläget, säger Olle Älveroth vid polisen.

Vid 22-tiden kunde Region Östergötland bekräfta att den skadade personen är en man i 18-årsåldern. Han är livshotande skadad och opererades akut. Hans tillstånd beskrivs som kritiskt.

En person gripen

En person har gripits misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.

– Personen greps inte i direkt anslutning till den misstänkta brottsplatsen, men i centrala Norrköping, säger Olle Älveroth vid 21.20-tiden.

Om den skadade mannen hittades på platsen där också skottlossningen ägde rum vill polisen inte gå in på.

Tekniker till platsen

Polisen och tekniker är på plats med flera resurser.

– Vi har gjort vissa fynd, och tekniker jobbar där i detta nu. Men exakt vilka fynd vi gjort kan jag inte gå in på i detalj, säger Olle Älveroth, vid 21.20-tiden.

Klockgjutaregatan är avspärrad och det är också avspärrat på Kvarngatan där trapporna från S:t Persgatan går ner.

Vid 21.25-tiden utökades avspärrningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.