En person håller upp ett äpple med en hand medan den andra handen är utsträckt. I bakgrunden syns flera lådor med äpplen i olika färger och storlekar, vilket skapar en aktiva och färgglad atmosfär i en äppelodling.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lisa Allard på musteriet nära Borensberg har aldrig varit med om så mycket äpplen. Se överflödet och följ med in i tillverkningen i videon. Foto: Carl Larsson/SVT

Musterierna säger stopp – rekordmycket äpplen i år

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen var det äpplets dag och naturen verkar i år fira rejält. Det är extremt gott om äpplen och många är också större än vanligt. Det här ställer till problem för dem som åker till musterier för att bli av med överskottet.

På ett musteri i Borensberg har man redan tagit emot mer frukt än under hela fjolårssäsongen. Det är ett rekordår i år.

– Det brukar vara lite vartannat år, sedan har det varit gynnsamt väder. Bra pollinering och en varm vår när träden blommade, säger Lisa Allard, marknadschef på Brunneby musteri.

Se hur mycket äpplen de har på lager nu och hör vad du ska göra med dina egna äpplen, i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.