Bakom priset står IQ, ett fristående dotterbolag till Systembolaget som med detta uppmärksammar att nattfotbollen nu är ett så kallat IQ-projekt, vilket är ett exempel på en aktivitet som förebygger eller begränsar alkoholens skadeverkningar.
– Vi är jättestolta och nöjda, säger Anton Julholt, en av initiativtagarna som tillsammans med den andra iniativtagaren, Mohammed Mohammedian, och närmare hundra ungdomar tog emot priset i Skäggetorp igår.
Minskar brott
Varje lördag- och söndagskväll deltar mellan 70-150 ungdomar i nattfotbollen vars främsta syfte är att främja integration och skapa en sysselsättning nattetid.
Men enligt polisen att satsningen även resulterat i en minskning av antal brott med 49 procent och skadegörelsen med 80 procent under tiden som nattfotbollen pågår.
Positiv bieffekt
– Det står ingenstans i verksamhetsplanen att vi ska förebygga alkoholkonsumtion utan det viktigaste är att hitta en sysselsättning nattetid, så det här är en väldigt positiv bieffekt av vårt arbete, säger Anton Juholt.
– Vi strävar efter att få oberoende åsikter om vår verksamhet, att de boende i området, hyresbolag, försäkringbolag och polisen märker resultat, fortsätter han.
Fin stämpel
Vad innebär det för ert arbete att ni nu är med i projektet?
– Jag frågade samma sak, men det betyder inte att vi ska leva upp till något utan det här är en stämpel på att vi har åstadkommit något, säger Anton Julholt.