Hittills har arbetet mest skötts av vuxna, men nu är det ungdomarnas tur. Åtta stycken ska bli ambassadörer för stadsdelen. Johannes Mourad är en av dem.
– Jag vill att de unga ska komma till oss, de kan komma till oss och berätta hur de vill ha det, säger han.
Meningen är att ambassadörerna ska vidarebefodra åsikterna till makthavarna. Johannes Mourad berättar att han redan påpekat en del platser i området där det har varit mörkt och där man vill ha mer belysning.
Nattvandringar och olika arrangemang
Efter oroligheterna för två år sedan slog polisen till mot droghandeln i området. Dessutom gick föreningarna i Klockaretorpet samman och började med nattvandringar och arrangemang för ungdomar. För att göra området mer inbjudande och öppet så har också kommunen tillsammans med det kommunala bostadsbolaget rivit en del garage och skapat ett nytt torg som ska invigas i maj.
– Det är ju för alla som bor här, det kan användas till marknader eller vad som helst, det är ju upp till de som bor här att bestämma vad de ska använda torget till, säger Mia Matsson som är kommunens samordnare i Klockaretorpet.
Nya miljöer i Klockaretorpet
Det har också byggts lekplatser, hundrastgård, utegym och annat i området. Klockaretorpet har dessutom varit en del av ett nationellt pilotprojekt som kallas EST (Effektiv Samverkan för Trygghet), där områdets verksamheter och organisationer har fått skicka in lägesrapporter varje vecka.
– Nu har det blivit mycket bättre i Klockaretorpet, säger Johannes Mourad, för nu håller gängen inte till här längre.