Nyheter från dagen 26 september

Publicerad

Detta har hänt i Östergötland och på Gotland torsdagen den 26 september:

En person står i fokus i en väl upplyst inomhusmiljö med en oskarp bakgrund. Personen bär en kavaj med rutmönster och en svart tröja. Det finns en känsla av professionalism och lugn i bilden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Regionstyrelsens ordförande i Östergötland, Marie Morell (M), kommenterar uppsägningarna i videon. Foto: Martin Klevelid/SVT
En person håller upp ett äpple med en hand medan den andra handen är utsträckt. I bakgrunden syns flera lådor med äpplen i olika färger och storlekar, vilket skapar en aktiva och färgglad atmosfär i en äppelodling.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lisa Allard på musteriet nära Borensberg har aldrig varit med om så mycket äpplen. Se överflödet och följ med in i tillverkningen i videon. Foto: Carl Larsson/SVT
Zelda Pettersson Larsson står i en bilverkstad, klädd i en blå och grön overall. I bakgrunden syns olika verktyg och arbetsutrustning, inklusive en arbetsbänk och flera plastlådor. Miljön är typisk för en hantverks- eller installationsverksamhet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Zelda berätta om varför hon blev billackerare Foto: Carl Bruno Tersmeden/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.