Nyheter från dagen 30 september

Publicerad

Detta har hänt i Östergötland och på Gotland måndagen den 30 september:

En delad bild som visar lagman Evelina Englund i en hiss på vänster sida, klädd i svart kostym och vita sneakers, som går ut från hissen. Höger sida visar Norrköpings tingsrätt moderna fasad, med en klar blå himmel i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet: Norrköpings tingsrätts lagman Evelina Englund berättar om hur det är att flytta in i Sveriges just nu modernaste domstolsbyggnad. Foto: Tobias Holmqvist/SVT
En polis i uniform står framför en vägg med Sveriges riksvapens symbol. Bakgrunden är ljus och suddig, vilket framhäver polisen som står i fokus. Uniformen har detaljer som tydligt visar att det är en svensk polis. Penningstvättsbrott, bedrägeri, utpressning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I november förväntas en ny lag ge polisen nya verktyg att återta brottsvinster från kriminella. Hör mer i klippet ovan. Foto: Linnea Burén/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.