Köer på E4 efter krock mellan lastbil och bil

Uppdaterad
Publicerad

En personbil krockade med en lastbil på E4 under måndagen. Föraren av personbilen polisanmäldes efter olyckan för trafikbrott.

Under eftermiddagen larmades det om en personbil som hade kört in i en lastbil bakifrån på E4 mellan Ödeshög och Mjölby.

Föraren av personbilen undersöktes av ambulansen men ville enligt räddningstjänsten inte följa med till sjukhuset. Lastbilschauffören fick inga skador. Däremot behövde personbilen bärgas, vilket påverkade trafiken i norrgående riktning.

Strax efter 18 meddelade polisen att föraren av personbilen anmäls för trafikbrott och ska betala en ordningsbot då inte tillräckligt avstånd hållits till lastbilen.

– Vi är klara på plats och har inga patruller kvar. Trafikläget ska vara lättat, säger polisens presstalesperson Mats Pettersson vid halv sju.

Personbilen är bärgad och trafiken kan rulla på som vanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.