Britt-Louise Viklund, förundersökningsledare och Henry Jansén, polisutredare. Foto: Christian Zetterdahl /SVT

Polisen: ”Han har levt ett ensamt liv”

Uppdaterad
Publicerad

I 16 år höll sig 37-åringen under radarn. Men idag häktades han misstänkt för dubbelmordet i Linköping 2004.

– Han har levt ett ensamt liv, säger polisutredaren Henry Jansén.

Det är inte mycket som är känt om den 37-åriga mannens liv, varken innan eller efter dubbelmordet 2004. Han är tidigare ostraffad och i 16 år höll han sig undan polisen, trots myndighetens idoga utredningsarbete.

– Han har inte utmärkt sig på något sätt och han förekommer inte i något av våra register varken före eller efter 2004. Han har levt ett ensamt liv vad jag förstår med föräldrar och en bror som i stort sett varit den umgängeskrets han haft, säger Henry Jansén till SVT Nyheter Öst.

Dubbelmordet i Linköping

Oklart motiv

I samband med mannens gripande har frågan om motiv väckts. Det är många som undrar varför den åttaårige pojken Mohamad Ammouri och språkläraren Anna-Lena Svensson höggs ihjäl den där oktobermorgonen för 16 år sedan.

– Det finns en förklaring som han har lämnat i sitt förhör till varför det blev på det här sättet. Men på grund av förundersökningssekretess vill jag inte gå in på några detaljer, säger förundersökningsledare Britt-Louise Viklund.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Linköping

Mer i ämnet