Vid husrannsakan hos den 43-åriga kvinnan i Klockaretorpet fann polisen olika sorters narkotika och en pistol av märket Luger. Foto: Polisens förundersökning

Polisen hittade pistol och knark hemma hos ostraffad kvinna

Uppdaterad
Publicerad

En 43-årig kvinna och en 27-årig man åtalas vid Norrköpings tingsrätt för grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Det var den 17 april i år som polisen hjälpte kronofogden med en kontroll hemma hos den 43-åriga kvinnan i stadsdelen Klockaretorpet.
Polispatrullen på plats hittade då tabletter som kunde misstänkas vara narkotika och det togs beslut om att göra en husrannsakan hos kvinnan.

I en garderob i radhusets tvättstuga hittades en pistol av modell Luger P08, samt ammunition. På flera ställen i fastigheten förvarades olika sorters narkotika i burkar och påsar, bland annat 900 tabletter alprazolam och två hekto amfetamin.

Kvinnan nekar till brott och är ostraffad sedan tidigare. Hon säger i förhör att hon varit hotad och att pistolen och narkotikan tillhör 27-åringen. Han har en välkänd kriminell, men nekar också till brott och säger i förhör att ”jag har ingenting med det här att göra”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.