Idag har kommunen 27 tjänster på de 13 träffpunkterna för äldre och personal ska ersättas med ideella krafter. Men hur många vill inte Eva-Britt Sjöberg (KD), ordförande i vård- och omsorgsnämnden, precisera idag.
– Vi får se vad tjänstemännen räknar fram utifrån den politiska inriktning vi nu har gett dem.
Men ni måste väl ha en idé om hur mycket pengar ni vill spara?
– Nu har vi sett till att verksamheten på Träffpunkterna ska fungera. Det här är nu i första hand inte en besparing, säger Eva-Britt Sjöberg.
Ursprungsförslaget från nämnden var att all anställd personal på träffpunkterna skulle ersättas med frivilliga krafter. En besparing på tio miljoner kronor. Men pensionärsorganisationerna i Norrköping protesterade högljutt mot det.
Hur ser du på ursprungsförslaget idag?
– Det var helt rätt inriktning att få in fler ideella krafter. Men det var ett för stort steg och kanske för snabbt också.
Men då menar du att målet på lång sikt är att ta bort all personal fast ni gör det långsammare?
– Nej. Inriktningen nu är att ha personal på varje träffpunkt, men att vi ska få in mer ideell kraft, avslutar Eva-Britt Sjöberg, (KD) ordförande i vård- och omsorgsnämnden.
Så här reagerar PRO
PRO i Norrköping tycker att det är bra att nämnden tagit tillbaka ursprungsförslaget.
– Men jag vill se förslaget i sin helhet innan jag kan säga att jag är nöjd nu, säger Verner Bilde ordförande i PRO Norrköping.
Hur mycket personal tycker du borde vara kvar på Träffpunkterna?
– Jag vet inte men personalen där har ju häcken full idag. Så det är nog viktigt att de flesta är kvar, säger Verner Bilde.