Flygledartornet på Norrköpings flygplats. Foto: Norrköping Airport

Privata aktörer vill driva Norrköpings flygplats

Publicerad

Framtiden för Norrköpings flygplats har diskuterats sedan många år tillbaka. Röster har höjts för att lägga ner, men majoriteten har valt att behålla den och beslut har tagits om att låta ett privat bolag driva den vidare.

– Vi har jobbat länge för att skapa en mer långsiktig lösning för Norrköpings flygplats. Det var därför glädjande när privata aktörer visade intresse för att ta över och utveckla flygplatsen, säger Olle Vikmång (S) i ett uttalande.

Norrköpings kommun går nu vidare med att starta en upphandling och den aktör som vinner kommer få bidrag om drygt 70 miljoner under avtalstiden.

– För att skapa bra framtida förutsättningar kommer den som tar över flygplatsen att få ett driftbidrag under de tre första åren, säger Anna Thörn, kommundirektör och vd för Rådhus AB.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.