Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stora delar Sverige har påverkats av det kraftiga regnovädret Hans som kom in över landet under natten, men i Östergötland har Räddningstjänsten haft det lugnt. Foto: Michael Nilsson Wilma Franzén/SVT

Räddningstjänsten efter nattens regnoväder: ”Vi har haft väldigt lugnt”

Uppdaterad
Publicerad

Stora delar Sverige har påverkats av det kraftiga regnovädret Hans som kom in över landet under natten. Flera län har haft problem med översvämningar och vattenskador, men i Östergötland har det varit lugnt under natten till måndagen.

– Vi har bara haft ett larm gällande översvämning i källare och en mindre incidenter med träd över vägen. Så vi har haft det väldigt lugnt i natt, säger Mikael Kalered, vakthavande befäl på räddningstjänsten Östra Götaland.

Regnovädret förväntas fortsätta under tisdagen på flera håll. Mikael Kalered berättar att räddningstjänsten har tillräckligt med personal om det blir mer regn.

– Vi avvaktar SMHI:s rapporter och deras vädervarningar. Därefter tar vi nya beslut, berättar han.

Hör Mikael Kalered berätta mer om läget i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.