Svensktillverkad rom har börjat bli populärt, berättar Heidi Johansson. Destillerier som gör whisky eller gin testar att göra rom också. Hennes man Andreas Pihl hävdar att deras ekfat med fyra år gammal rom är den äldsta svenska romen på marknaden. Planen är att så småningom ha tio år gammal rom, lagrad på fat tillverkade i sörmländska Högsjö.
– Sen finns det ju alltid folk som ”vadå.. rom ska ju vara karibiskt” och det tugget, men det var ju samma sak när svensk whiskeyproduktion drog igång.
Rom som hobby
De tror inte att gårdsförsäljning kommer att öka försäljningen särskilt mycket, men att det vore kul att visa upp verksamheten, för även om arbetet med romen tar mycket tid så är det en hobby. Båda har riktiga jobb vid sidan om. Deras romprodukter har fått namn efter stadsdelar och gator i Norrköping och namnet på företaget H.A.R.R.E.L är initialerna på deras och barnens förnamn.
I inslaget ovan berättar de om hur de kommer fram till nya smaker.