Jonas Eriksson, utbildningsdirektör Norrköping kommun, berättar hur skolan arbetar med barnen efter ett våldsdåd.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonas Eriksson, utbildningsdirektör Norrköping kommun, berättar hur skolan arbetar med barnen efter ett våldsdåd. Foto: SVT/ Christian S Zetterdahl

Så tar skolan i Norrköping hand om elever efter våldsdåd

Publicerad

I närheten av de platser som utsätts för sprängdåd eller skjutningar under den pågående våldsvågen så bor också många barn.

I de kommunala skolorna i Norrköping arbetar man med kris– och samtalsstöd för att prata med oroliga elever.

– När en händelse inträffar aktiveras omedelbart både krisgruppen och den lokala elevhälsan på skolorna, säger Jonas Eriksson, utbildningsdirektör vid Norrköpings kommun.

Ett exempel på de våldsamma händelserna som har ägt rum de senaste åren i Norrköping är explosionen i Hageby nu i mars. I den drabbade fastigheten bor många barn som påverkas.

Våldsvågen i Norrköping

– Under de senaste åren när den här problematiken har ökat så har vi också ökat vår kompetens i skolorna för att möta den här utmaningen. Självklart finns det barn på våra skolor som är oroliga, men de har också kontakt med vuxna personer som de får prata med, säger Jonas Eriksson.

I klippet ovan berättar han mer hur skolan arbetar med eleverna efter ett våldsdåd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Norrköping

Mer i ämnet