Intäkterna för försvarskoncernen Saab steg med 2 miljarder kronor ”med tillväxt i samtliga affärsområden”. Foto: Christine Olsson/TT

Saab gör en vinst på 1,2 miljarder senast kvartalet

Uppdaterad
Publicerad

Försvarskoncernen Saab redovisar en rörelsevinst på nästan 1,2 miljarder kronor för årets tredje kvartal. Det är en ökning med 38 procent jämfört med samma period föregående år.

Orderingången under årets tredje kvartal ökade med 41 procent och uppgick till nästan 21,2 miljarder kronor. Intäkterna steg med 2 miljarder till 13,5 miljarder kronor ”med tillväxt i samtliga affärsområden”.

Lönsamheten ökade, mätt som rörelsemarginal, till 8,8 procent, upp från 7,5 procent samma kvartal i fjol.

”Vi ser fortsatt ökad efterfrågan eftersom länderna i Europa har ett behov av att återuppbygga sina lager av försvarsmateriel, vilket kommer att kräva insatser under lång tid framöver. Detta speglas i vår starka orderingång i kvartalet”, skriver bolaget i rapporten.

Ledningen håller fast vid tidigare lämnade helårsprognos för 2024 om ökad försäljning och vinst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.