Beslut om att upprätta en säkerhetszon fattades efter att två män sköts till döds i stadsdelen Hageby i Norrköping. Foto: Magnus Andersson/TT

Säkerhetszonen i Hageby upphör vid midnatt

Uppdaterad
Publicerad

Den säkerhets- eller visitationszon som funnits i snart två veckor i Norrköpingsstadsdelen Hageby ska upphöra vid midnatt mellan tisdag och onsdag, uppger polisen på sin sajt.

Zonen har funnits i cirka två veckor och var den första i landet. För att polisen ska kunna fortsätta ha en säkerhetszon krävs ett beslut om förlängning, och det har inte tagits.

Säkerhetszonen upprättades efter ett dubbelmord i Hageby 3 juni. Polisen motiverade det med att man ville dämpa konfliktläget och öka tryggheten för de boende i området.

Polisen skriver vidare att: ”ett beslut om förlängning kan tas om den lokala lägesbilden förändras”.

Dubbelmordet i Norrköping tros bero på en hämd i den gängkriminella miljön. Två män i olika färger står mot en svart bakgrund.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gängsplittring och hämnd tros ligga bakom dubbelmordet i Norrköping. Foto: Pexels, Texturelabs

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Norrköping

Mer i ämnet