Till vänster syns ett flygplan på en flygplats. Till höger står Anko van der Werff, vd för SAS.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ankp van der Werff, vd för SAS, besökte Visby för att berätta om hur trafiken kommer se ut när inte Bromma flygplats kommer att trafikeras. Foto: Patrik Widegren/SVT

SAS:s vd om gotlandstrafiken: ”Mycket bättre med en flygplats”

Publicerad

På måndagen var SAS vd Anko van der Werff och BRA:s ägare Per G. Braathen på plats i Visby för ett möte med gotländska politiker och representanter från näringslivet. På agendan stod förändringarna i flygtrafiken till och från ön.

Flygbolagen SAS och BRA har varit i hetluften den senaste tiden. BRA har meddelat att man kommer att sluta med flygningar till Bromma flygplats och flygplansbrist har gjort att SAS skurit ner trafiken rejält på vissa flyglinjer. En av platserna som drabbas är Gotland.

Från och med början på nästa år kommer dock antalet turer mellan Arlanda och Visby att utökas kraftigt.

I inslaget förklarar SVT:S reporter mer vad detta handlar om. Anko van der Werff, vd för SAS, berättar också varför man inte vill flyga till Bromma när man tar över trafiken från BRA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.