• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Arkivbild. Foto: Mikael Fritzon/TT

Stal 34 kilo tomhylsor på militärt område – döms till fängelse

Publicerad

Två män – 62 och 48 år gamla – döms av Linköpings tingsrätt till fängelse efter att ha tagit sig in på Markstridsskolans område i Kvarn utanför Motala och stulit 34 kilo tomhylsor.

Det var den 7 juli förra året som männen greps av militär personal. Båda hävdar att de hamnat inne på skyddsobjektsområdet av misstag och sedan enbart försökt ta sig ut. Tomhylsorna uppger männen att de hittade på marken, men personal som vittnat menar att den mängden måste ha stulits från öppna containrar där tomhylsor samlas och förvaras.

62-åringen döms till en månads fängelse och 48-åringen till 21 dagar. Båda förekommer sedan tidigare i belastningsregistret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motala

Mer i ämnet