Stökig natt i Visby – misstänkt mordförsök under stort bråk

Uppdaterad
Publicerad

Natten till söndag blev stökig i Visby. En konflikt mellan två sällskap ledde till bråk och flera brottsrubriceringar. Det handlar bland annat om misstänkt mordförsök och grov misshandel.

Polisen fick in ett larm om ett pågående bråk vid Hamnplan i Visby. Det ska ha varit ett sällskap som hade börjat bråka med ett annat. I samband med det ska ett antal personer ha blivit misshandlade, något som Helagotland var först med att rapportera.

Tre brottsrubriceringar

Det var bland annat en person som blev skadad av ett vasst föremål och mottog något form av strupgrepp. Den isolerade händelsen utreds nu som ett misstänkt mordförsök.

Ytterligare två blev skadade på ett sätt som polisen anser är grov misshandel och misshandel.

– Nu jobbar vi med ärendet och letar efter de här gärningspersonerna. Mer än så kan jag inte berätta, säger Anna Westberg, polisens presstalesperson.

Har vi några misstänkta?

– Det enda vi kan säga är att det är ingen som är frihetsberövad.

Kan du säga något om det finns koppling till festandet på ön?

– Vi fick larmet på natten och personerna befann sig vid Hamnplan i centrala Visby. Tiden och platsen kan tyda på att de har varit ute på krogen, säger Anna Westberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.