hund, flicka, kvinna, hamn

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hunden Gulli räddad och återhämtar sig nu på gården hos familjen Karlsson i Valdemarsvik. Foto: Magdalena Moreno/SVT

Upphittade skärgårdshunden Gulli får nytt hem: ”Varit med om något tragiskt”

Uppdaterad
Publicerad

För 10 dagar sedan hittades en utmärglad hund under en brygga i vid Fyrudden utanför Valdemarsvik. Därefter har Ingela Karlsson tagit hand om hunden som fick namnet Gulli. Idag har kontrakt skrivits och hunden Gulli får nu stanna hos familjen Karlsson.

Ingela Karlsson från Valdemarsvik har tagit hand om hunden Gulli sedan hon hittades. Varför hunden befann sig under bryggan är fortfarande lite av ett mysterium och hennes öde har engagerat många från första stund. Hon var utmärglad och i ett kritiskt tillstånd när hon hittades.

– Hon måste ju varit med om något tragiskt, det måste ha hänt något här ute i skärgården, säger Ingela Karlsson.

Väldigt undernärd

Nu får Gulli den vård och omsorg hon behöver på familjen Karlssons gård.

– I början kunde hon inte gå och var väldigt undernärd, hon var det smalaste jag någonsin sett. Dessutom var hon frusen och trött, berättar Ingela Karlsson.

Efter att ha fått vila upp sig på gården planeras nu nästa steg i Gullis återhämtning. En veterinär ska genomföra en grundlig undersökning och bedöma om några ytterligare åtgärder behövs. Dessutom kommer nödvändiga vaccinationer att genomföras.

Se mer om hunden Gulli i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.