Tre personer står på en gata med byggnader i bakgrunden. Den första personen bär en mörk jacka med en scarf, den andra har på sig en ljusblå kappa med en halsband, och den tredje är klädd i en grön tröja och grå kappa. Bilderna tagen under en molnig dag.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag gjorde själv en resa där jag i efterhand insåg att jag borde läst på mer, så jag tror det är bra” säger Eva Martins. Foto: SVT/Martin Klevelid

SMHI gör om vädervarningarna – Sara: ”Jag är totalt ointresserad av väder”

Uppdaterad
Publicerad

Det ska bli lättare att förstå vad en vädervarning innebär och vad man ska tänka på inför en varning. SMHI i Norrköping förtydligar nu formuleringen om vilka konsekvenser ett oväder kan få. När SVT Nyheter Öst frågar vad Norrköpingsborna tänker kring vädervarningar så skiljer sig svaren åt.

Eva Martins i Norrköping är en av dem som tycker det är bra att SMHI förtydligar vädervarningarna.

– Vi har ju sett exempel på när folk har varit ute och kört bil och fastnat i snön. Jag gjorde själv en resa där jag i efterhand insåg att jag borde läst på mer, så jag tror det är bra säger Eva Martins.

Samtidigt har andra helt andra åsikter. Sara Bengtsson tycker väder är totalt ointressant. Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.