En kvinna med axellångt hår håller en katt i sin famn inne i ett kök. Kvinnan ler mot kameran.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”När vi kom hem så kände hon igen mig. Hon är glad över att vara hemma igen”, säger Yenn Burgman. Hör i klippet hur det gick till när hennes katt försvann. Foto: Martin Klevelid/SVT

Yenns katt var försvunnen i Linköping i två och ett halvt år – nu har de återförenats

Publicerad

I mitten av februari för två år sedan försvann Yenn Burgmans katt Laetitia eller ”Latte” som hon också kallas. Hon letade i månader efter Laetitia utan resultat. Saknaden efter katten som hon hade haft i över fem år var stor. Tills en dag, under den här sommaren, när ett katthem hade hittat Laetitia.

– Det var helt magiskt att få hem henne igen, säger Yenn Burgman.

Laetitia försvann kort efter att Yenn skaffat ett halsband utrustat med GPS till henne. Tanken var att hon skulle kunna vara utomhus på egen hand eftersom hon vantrivdes som innekatt.

– Det är klart jag ångrar det beslutet i efterhand. Men jag gjorde ändå det jag trodde och tänkte var rätt då, säger Yenn Burgman.

Hör i klippet om hur det gick till när Laetitia försvann och hur det var att återförenas igen efter två och ett halvt år ifrån varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.