Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En minnesplats upprättades vid olycksplatsen. Foto: Knut Bonde/SVT

Boende i Vinslöv efter olyckan: ”Man ryser och känner obehag”

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen krockade en personbil med sju passagerare, alla tonåringar, in i ett träd på vägen mellan Tollarp och Vinslöv.

– Alla blir på något sätt drabbade när någonting sådant här händer. Man känner en sorg för det som har hänt, säger Vinslövsbon Charlotte Sennersten.

Polisen larmades till en krock på väg 2004, mellan Tollarp och Vinslöv under söndagen. En personbil med sju tonåringar hade krockat i ett träd. En 17-årig pojke avled till följd av sina skador och ytterligare en flicka vårdas för livshotande skador på sjukhus, enligt Region Skåne.

– Man ryser och känner ett väldigt obehag av detta här, säger Dan Eve Ottosson.

– Alla blir på något sätt drabbade när någonting sådant här händer. Man känner en sorg för det som har hänt, säger Charlotte Sennersten.

Brottsmisstankar

Polisen meddelade under måndagen att man misstänkarna efter olyckan gäller drograttfylleri, grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada samt grov vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.