18-åring höktas misstänkt för mordet på Rosengård

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mannen häktades med flera restriktioner och är på sannolika skäl misstänkt för bland annat mord. Foto: Bernard Mikulic/SVT

18-åring häktad misstänkt för mord på Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

I måndags sköts en man i 25-årsåldern till döds med ett automatvapen på Rosengård i Malmö. Under torsdagen häktades den misstänkte gärningsmannen, en 18-åring som var på rymmen från ett HVB-hem

På måndagseftermiddagen sköts en man i 25-årsåldern till döds på Ramels väg i Malmö. Enligt uppgifter till SVT Nyheter användes en automatkarbin av typen AK-47 vid dådet.

– Vid gärningen användes det ett automatvapen i ett tättbefolkat område mitt på dagen, vilket medfört stora risker för att fler personer skulle komma till skada, sade åklagare Lisa Åberg i ett pressmeddelande tidigare i veckan.

Den misstänkte gärningsmannen, en 18-årig man, greps kort efter skjutningen cirka en kilometer från brottsplatsen.

På tisdagen anhölls han, på sannolika skäl misstänkt för mord, grovt vapenbrott och mordförsök efter att skotthål upptäcktes i en lägenhet i ett närliggande flerfamiljshus.

Häktas på sannolika skäl

Under torsdagen häktades 18-åringen efter förhandling vid Malmö tingsrätt. 18-åringen förnekar enligt sin advokat samtliga misstankar. Åklagaren fick också igenom restriktioner för den misstänkte att exempelvis använda mobiltelefon och ta emot besök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.