30-tal personer i storbråk i Malmö – med dammsugarrör och påkar

Uppdaterad
Publicerad

Ett större bråk med upp emot 30 personer inblandade utspelade sig i centrala Malmö på söndagskvällen. Enligt polisen ska järnrör, dammsugarrör och påkar ha använts i samband med bråket.

– Det hela utspelade sig väldigt snabbt. Det var fort, högljutt och fortsatt stökigt när vi kom fram till platsen, säger Evelina Olsson, på polisens ledningscentral till SVT.

Upp emot 30 personer, både män och kvinnor, ska ha varit inblandade i bråket som startade strax innan klockan 20 på Monbijougatan i Malmö. Bråket ska ha inletts på en innergård och sen fortsatt på öppen gata.

Tre omhändertagna

Totalt tre personer omhändertogs av polisen, varav en för för våldsamt motstånd. Två är omhändertagna enligt lagen om berusade personer.

Ingen av de inblandade ska vara i behov av ambulans. Polisen fick in flera larm från boende i närheten av Folkets park i centrala Malmö vid 19.50-tiden.

– Det ska vara släktrelaterat, säger Evelina Olsson, på polisens ledningscentral till SVT.

Nya bråk

En stund senare får polisen larm om att ett nytt bråk med personer från samma sällskap uppstått på Bergsgatan, några hundra meter från Monbijougatan.

– På den första platsen var det både kvinnor och män som bråkade, nu verkar det mest vara kvinnor, säger Evelina Olsson på polisen ledningscentral till SVT.

Vid 23-tiden inkom ett tredje larm om bråk på Värnhemsgatan. Då var ett tiotal personer inblandade. Två personer fick föras med ambulans till sjukhus, de var kontaktbara men ville inte prata med polisen. Ytterligare en person omhändertogs för berusning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.