Tekniker på plats vid det avspärrade området. Polisen misstänker mord. Foto: Mikael Nilsson

Åklagare: Döda i bilbranden tros vara britter

Uppdaterad
Publicerad

I mitten av juli hittades två personer döda i en utbränd bil i Malmö. Enligt åklagare Magnus Pettersson pekar omständigheterna på att det rör sig om två brittiska medborgare.

– Det talar starkt för att det är så, säger han.

Kort efter bilbranden uppgav brittiska UD att två brittiska medborgare anmälts saknade i Sverige. Brittisk polis har tidigare uppgett för TT att det rör sig om två män, och att de haft kontakt med svensk polis och Interpol.

I ett tidigt skede av utredningen meddelade svensk polis att de hade en teori om vilka personerna var.

– Bilen som påträffades brinnande i Malmö har hyrts i Danmark av en person som är hemmahörande i Storbritannien tillsammans med en annan person från Storbritannien, säger Magnus Pettersson.

Identifiering ej klar

Två målsägandebiträden har tilldelats i målet även om den slutgiltiga identifieringen av de personer som återfanns i den utbrända bilen inte är avslutad.

– Man gjorde bedömningen att det sannolikt var de här två personerna och då förordnades målsägandebiträde. Man gjorde också bedömningen att det fanns ett behov hos familjerna till de saknade, säger Magnus Pettersson och fortsätter:

– Men vi har fortfarande inte kunnat säkerställa identiteterna på rättsmedicinsk väg.

Vill inte kommentera

Magnus Pettersson säger till SVT att utredningen nu har det som behövs för att göra en säker identifiering och att hans bedömning är att den ska vara klar relativt snart.

I övrigt vill han inte kommentera hur arbetet fortlöper, till exempel om man fått fram mer information den tredje person som sägs synas på bilder från en övervakningskamera..

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.