Olycksplats på E22. Husbil har kört ner i grop

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Husbilen körde av okänd anledning ner i en stor väggrop som finns i anslutning till det pågående vägarbetet. Foto: Mikael Nilsson

Kvinna död efter att husbil körde ner i väggrop på E22 i Lund

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 45-årsåldern har avlidit efter att en husbil körde ner i en väggrop på E 22 i Lund under fredagsmorgonen. En man i 60-årsåldern vårdas på sjukhus med livshotande skador.

Olyckan inträffade vid 7-tiden på fredagsmorgonen och under lördagsförmiddagen uppger polisen att en kvinna omkom i olyckan. Husbilen körde av okänd anledning ner i en stor grop i anslutning till det stora vägarbete som pågår på platsen.

Kvinna omkom

I den utlandsregistrerade bilen fanns två personer och två hundar.

En kvinna i 45-årsåldern omkom i olyckan. En man i 60-årsåldern, vårdas fortsatt på SUS i Lund för livshotande skador. Deras anhöriga är underrättade.

En anmälan om vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död är upprättad för att kunna utreda förloppet av olyckan.

Trafikverket ska utreda situationen

Trafikverket kommer utreda situationen för att se vad som orsakat olyckan.

– Vårt syfte är att titta på om det finns brister från Trafikverkets håll, exempelvis om det fanns otydliga skyltar för att se om man kan förebygga det i framtiden. Men en sådan utredning tar ett par månader, Felicia Danielsson, presskommunikatör Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.