”Återigen en fri människa” – så börjar inlägget på Facebook där Ann Heberlein meddelar att hon lämnar Moderaterna och uppdraget för partiet i Region Skåne. Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

Ann Heberlein lämnar Moderaterna

Uppdaterad
Publicerad

Ann Heberlein lämnar Moderaterna och uppdraget som stabs- och budgetchef för partiet i Region Skåne med omedelbar verkan, skriver hon på sociala medier.

Det saknas ömsesidigt förtroende, skriver Heberlein i sitt inlägg på Facebook där hon även uttrycker att hon under åren som anställd av Moderaterna varit begränsad i sina ”möjligheter att tänka, tycka och skriva fritt”.

I inlägget lyfter Ann Heberlein att hon under en längre tid känt sig ”allt mer obekväm” med Moderaternas politik och lyfter däribland samarbetet med Sverigedemokraterna.

Framförallt är det partiets regionala prioriteringar som gjort henne obekväm.

”Det finns inga förslag, inga visioner, ingen handlingskraft”, skriver hon.

Gruppledaren: Saknar förtroende

Anna Jähnke, regionråd och gruppledare för Moderaterna Skåne, menar att beslutet handlar om att samarbetet inte fungerade.

– Vi hade ett möte i fredags där vi kom överens om att gå skilda vägar. Vi har inte ett förtroende för henne längre. Det är viktigt att man har förtroende för varandra inom politiken och att man kan samarbeta. Där har det brustit, säger Anna Jähnke till SVT Nyheter Skåne.

SVT Nyheter Skåne försöker nå Ann Heberlein för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.